Интер взе трите точки срещу 9 от Удинезе


F.

Интер записа успех с 2:1 при визитата си на Удинезе в среща от 33-ия кръг на Серия А. Всички попадения паднаха след почивката. Домакините завършиха с двама души по-малко заради червените картони на Домици през първото полувреме и Баду след почивката.

Гостите получиха дузпа малко след почивката, което тотално вбеси възпитаниците на Андреа Страмачони. Данило фаулира Матео Ковачич в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Футболистите на Удинезе протестираха и вратарят Карнезис получи жълт картон. В крайна сметка Икарди изпълни наказателния удар и не сбърка – 1:0.

В 50-ата минута Ди Натале възстанови равенството. Алан изведе ветерана, който елиминира двама защитници на "нерадзурите" и с безпощаден удар матира Ханданович - 1:1. Този гол е негов 205 в калчото.

Точка на спора сложи Подолски в 65-ата минута. Той се появи като резерва малко преди това и в тази ситуация получи топката пред наказателното поле. С първото си докосване той я овладя, след което отправи удар и оформи крайното 2:1. Това беше и първи гол за германския национал в Италия.

125