Милан - Чезена: Домакините отново ще разочароват


Н. Гавазов

Милан - Чезена
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 22.02.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Дино Томази

Милан посреща Чезена в много любопитен мач от 24-я кръг на Серия А. Три победи в десет двубоя имат общо двата отбора в своя актив, като общите черти между "росонери" и "морски кончета" са много. Например, двата тима са лидери по допуснати голове от статични положения, което говори само за едно - слаба тактическа подготовка и лоша работа на треньорските щабове. Освен това, двата тима разчитат изцяло на по един футболист. Жереми Менез в Милан и Даниеле Капели в Чезена.

Единствената победа на "росонерите" от началото на годината е срещу бедстващия Парма, като в този период хората на Алегри записаха четири загуби, включително и домакински унижения срещу Аталанта и Сасуоло! Милан вече изпитва проблеми не само в срещите с отбори от горната половина на таблицата, но и такива, които се намират в дъното. Включително и в миналия кръг, срещу Емполи, "росонерите" не успяха да вземат трите точки. В резултат на слабото си представяне, Милан се намира на 11-та позиция, на седем точки от зоната на евротурнирите и на десет пункта от тройката на неудачниците - показатели на средняк, което едва ли очарова местните тифози.

Чезена също победи Парма, но като гост, а в първия ден на февруари "кончетата" надделяха над кандидата за топ 3 Лацио. Загубата от Емполи дойде закономерно, след груби грешки в защита, а в миналия кръг тимът от Емилия-Романя изтръгна важно равенство срещу Ювентус. Така хората на Доменико Ди Карло останаха на предпоследното място, но вече на седем точки от спасителния бряг и ако продължават с представянето си от последните двубои, много е вероятно да се спасят.

Кадровата епидемия в Милан продължава с пълна сила и по всичко изглежда, че Филипо Индзаги отново ще решава трудни задачи по подреждането на състава. В лазарета се намират Де Шилио, Сапата, Ел Шааарви, Абате и Мастур. За да станат още по-трагични нешата, наказани са Лопес, Палета, Мексес и Алекс.

За Чезена няма да играят контузените Валцания, Марилунго, Табанели, Касола, Касчионе и Пулзети, а Перико е наказан.

Вглеждайки се в коефициентите за мача, Милан е абсолютен фаворит. Тук вероятно става дума за традиции, опиращи се и на голямото име на домакините, а и на това, че мачът е на "Сан Сиро". Ако обаче погледнем на моментната форма на днешните съперници, абстрахирайки се от местата в класирането, Чезена изглежда по-подготвения тим. Още повече, че миланци са без шестима основни защитници. Истината е, че "росонерите" не заслужават доверие и в момента авторитетът на отбора няма никакво покритие със сегашното му състояние. В този смисъл нека никой не се изненадва, ако гостите си тръгнат с частичен или пълен успех.

Прогноза: Милан - Чезена 2:2


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

24 януари Лацио - Милан 3:1 (Серия А)
27 януари Милан - Лацио 0:1 (Купа на Италия)
01 февруари Милан - Парма 3:1 (Серия А)
07 февруари Ювентус - Милан 3:1 (Серия А)
15 февруари Милан - Емполи 1:1 (Серия А)

Чезена:

18 януари Чезена - Торино 2:3 (Серия А)
25 януари Парма - Чезена 1:2 (Серия А)
01 февруари Чезена - Лацио 2:1 (Серия А)
08 февруари Емполи - Чезена 2:0 (Серия А)
15 февруари Чезена - Ювентус 2:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Чезена

23 срещи
14 победи за Милан
4 равенства
5 победи за Чезена
Голова Разлика: 32:12 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
175