Конте: Трудно ще запазим титлата


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Ювентус Антонио Конте пое вината за равенството 1:1 на своя отбор срещу Парма на „Енио Тардини". "Бианконерите" поведоха с гол на Анрдеа Пирло в началото на второто полувреме, но в 77-ата минута Никола Сансоне изравни, а контраатаката на домакините тръгна от грешка на Мирко Вучинич, който пропусна топката през краката си и тя бе открадната от противников играч. Наставникът на Ювентус призна, че той е казал на черногореца да играе по този начин.

"Контролирахме мача и поради това съжалявам, че загубихме двете точки. Аз казах на Вучинич да отиграе положението по този начин, Палета му открадна топката и подаде на Сансон, който стреля. Изравнителният гол е по моя вина. Обидно е, защото заслужавахме победата. Парма обаче доказа, че е опасен противник и трябва да ги поздравим за добрата игра. Миналата седмица бях доста ядосан след показаното срещу Сампдория, но този път съм доволен от положенията, които създадохме", заяви Конте.

„Първенството на Италия винаги е било открито и оспорвано. Знаем, че ще трябва да се борим до края. Тук има клубове като Наполи, Интер, Лацио и Милан. Трудно ще ни е да запазим титлата", допълни наставникът на Ювентус.

 

121