Берслускони: Всеки иска Гуардиола, но ние си имаме Алегри


Н. Гавазов

Президентът на Милан Силвио Берлускони заяви, че Масимилиано Алегри остава нечело на отбора, независимо от спекулациите свързващи бившият наставник на Барселона Пеп Гуардиола с „росонерите". Както е известно, в края на миналата седмица бившият министър-председател на Италия намекна, че е имало опит да бъде изкушен испанеца, но днес Берлсукони изрази подкрепата и доверието си към Алегри.

„Гуардиола направи така, че Барселона да играе най-добрия футбол през последните години. Мисля, че всеки би искал да има Гурдиола, но ние имаме отлични отношения с Алегри и това ще продължи. С Масимилиано винаги е имало добро разбирателство в личен план. Има всякакви слухове и разкази, които не отговарят на истината", заяви Берлсукони за Canale 5.

„Има три отбора в историята, които са играли най-добрия футбол. Това е Аякс на Кройф, Милан на тримата холандци и Барселона. Но ние продължаваме работата с нашия треньор", каза още босът.

„Изглежда, че ние излизаме от кризата в началото на сезона. Беше предвидимо това начало, защото за първи път от 26 години бяхме напуснати от толкова много добри играчи. Сега Милан трябва да се съсредоточи върху младите хора и ние трябва да им дадем време, за да се утвърдят. Трябва да работим по този начин и мисля, че вече имаме атака, която ще бъде още по-силна със завръщането на Алешандре Пато", допълни президентът на Милан.

Берлускони коментира и миналогодишната ситуация, когато Пато за малко не премина в ПСЖ, а Тевес не дойде на „Сан Сиро".

„Не съжалявам, че не го продадоха. Аз лично никога не съм харесвал Тевес. Искам да започнем нов цикъл, в който ще залагаме само на младежи. Снайдер? Има вариант, но той не е свързан с Милан", завърши Берлускони.

 

245