Лацио обърна Рома в дербито на Вечния град (видео и снимки)


В. Мухарски

Лацио постигна впечатляваща победа с 3:2 над големия си съперник Рома в дербито на Вечния град. Успехът на римските „орли" дойде в напрегнат мач, в който за пореден път прехвърчаха искри на терена, въпреки дъждовното време преди почивката.

Ерик Ламела откри резултата в полза на „вълците" след 9 минути игра. Той с плонж засече центриране от корнер и с глава прати топката във вратата на Федерико Маркети. Антонио Кандрева с бомбен шут от пряк свободен удар изравни в 34-ата минута, а 120 секунди преди края на първата част Мирослав Клозе се разписа отблизо за 2:1.

В заключителните секунди на първото полувреме Даниеле Де Роси удари без топка с лакът Стефано Маури и съответно получи директен червен картон. В 47-ата минута Лацио подпечата успеха си, като голмайстор стана Стефано Маури, наказал неубедителна изява в защита на "римляните". В 87-ата минута резервата Миралем Пянич оформи крайното 3:2. Малко преди това Маури получи втори жълт картон за игра с ръка при висока топка и въпреки претенциите му, че е докоснал кълбото с рамо, беше изгонен.



















— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



155