Юве с драматичен успех в последните секунди (видео)


В. Мухарски

Италианският шампион Ювентус постигна много трудна победа при домакинството си на Болоня в изтеглен мач от 10-и кръг на Серия А. „Бианконерите“стигнаха до крайния успех благодарение на гол с глава на младока Пол Погба в добавеното време на срещата.

"Старата госпожа" бе далеч по-активния тим през първата част, но трудно достигаше до положения. При едно от малкото Пол Погба разтресе десния страничен стълб с мощен шут с левия крак. Болоня създаде едно чисто положение, от което падна и гол, който обаче бе отменен заради игра с ръка на Джилардино.

Десет минути след подновяването на играта Погба качи кълбото на главата на Джакерини, който подаде към Куалярела, а той от няколко метра разстреля вратаря за 1:0. 15 минути по-късно Тайдер наказа груба грешка на защитата на Юве и със страхотен удар заби топката в долния десен ъгъл на Буфон за 1:1.

Във втората минута на добавеното продължение Погба донесе драматичния успех с гол с глава  – 2:1. Ювентус се откъсна още повече на върха и вече има 28 точки в своя актив, а на втора позиция вече е Интер, който има 24.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



245