Ювентус ще започне защитата на Скудетото с победа


Н. Гавазов

Ювентус - Парма
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 25.08.2012г.
Час: 21:45
Съдия:

Ювентус ще започне защитата на титлата си в Серия А с домакинство на Парма. „Бианконерите" вече спечелиха първия си трофей през новия сезон, побеждавайки Наполи в Суперкупата за Италия и впечатлиха в срещите си през лятото, постигайки успех срещу Милан и Малага. Като цяло отбора се запази и за разлика от останалите грандове избегна сътресенията в кадрово отношение. Нещата обаче не изглеждат толкова безметежни, тъй като старши-треньорът Антонио Конте бе намерен за виновен в участие в договорени мачове и получи дисквалификация от десет мача, което означава, че на резервната скамейка на шампионите по време на срещите ще присъства помощника Масимо Карера.

Парма приключи миналогодишния сезон в много добра форма, постигайки невероятните осем победи в девет мача и в крайна сметка хората на Роберто Донадони останаха само на две точки от европейските турнири. Перспективите пред тима остават добри въпреки раздялата с Джовинко, на чието място пристигна колумбиеца Дорлан Побон, а в допълнение ще кажем, че президента Джирарди обеща подкрепа на отбора и ненамеса в работата на Донадони. Преди началото на сезона „дуковете" се представиха противоречиво и победите над Панионис и Реал Сосиедад бяха компенсирани от загуба срещу Палермо.

Миналата година Ювентус избягна контузии на играчи, но ето, че още в първия мач Конте има проблеми със своята защита тъй като няма да може да разчита на Касерас. Лусио също отпада за мача след като си навехна глезена по време на петъчната тренировка. Бразилецът ще премине серия от медицински тестове в следващите 48 часа, но така или иначе едва ли ще може да вземе участие в двубоя. Другият голям отсъстващ е Джанлуиджи Буфон заради проблеми в бедрото. Добрата новина е завръщането на Андреа Пирло и най-вече на Киелини - за първи път от финала на Евро 2012, където се контузи. Схемата на игра ще е 3-5-2 с Джовнко и Вучинич начело на атаката. Включването на Асамоа на левия фланг на полузащитата означава, че в определени моменти бившия футболист на Удинезе ще се превърне в третия човек от нападението на Ювентус.

Амаури и Паладино няма да могат да се изправят срещу бившия си клуб и тази новина потвърди Донадони, който обясни, че бразилеца с италиански паспорт е пропуснал петъчната тренировка и се нуждае от няколко дни почивка. Относно Паладино, той ще се завърне в строя след около три седмици. Сантакроче и Сансо също са контузени, а Галопа ще изтърпи един мач наказание. Схемата на игра на Парма е идентична с тази на своя противник, но не е изключено заради контузията на Амаури Донадони да прибегне до игра с един нападател.

- Ювентус е непобеден в последните си 39 мача в Серия А.
- Парма спечели последните си 7 мача в Серия А.
- Ювентус отбеляза най-малко два гола в 10 от последните си 12 домакински мача срещу Парма във всички турнири.
- Ювентус отбеляза най-малко два гола в 9 от последните си 11 мача в Серия А.
- През миналия сезон Ювентус победи Парма с 4:1
- Първата среща между двата тима в Серия А е през сезон 1990/91 и тогава „бианконерите" отнасят своя противник с 5:0.


Очакванията са гостите да приемат играта в собствената си половина и да чакат своя шанс, докато домакините ще бъдат по-активния отбор и ще притиснат съперника си от самото начало на мача. Класата на шампионите е по-голяма от тази на техния съперник и всякакъв друг резултат освен победа за Ювентус ще бъде смятан за изненада.

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

21 юли Ювентус - Милан 1:0 (Приятелски турнир)
28 юли Херта - Ювентус 0:2 (Приятелска среща)
01 август Бенфика - Ювентус 1:1 (Приятелска среща)
04 август Ювентус - Малага 2:0 (Приятелска среща)
11 август Ювентус - Наполи 4:2 сл. прод. (Суперкупа на Италия)

Парма:

27 юли Парма - Ренате 4:1 (Приятелска среща)
28 юли Парма - Варезе 2:2 (Приятелска среща)
01 август Бохемианс - Парма 2:1 (Приятелска среща)
04 август Виктория Жижков - Парма 0:1 (Приятелска среща)
08 август Парма - Реал Сосиедад 2:0 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:

Ювентус - Парма

47 срещи
22 победи за Ювентус
15 равенства
10 победи за Парма
Голова Разлика: 83:48 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.30
Равен - 5.00
Парма - 10.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.33
Равен - 4.60
Парма - 9.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
350