Янг-Мбива поиска в Милан


Н. Гавазов

Италианските средства за масова информация съобщават, че 23-годишния защитник на Монпелие Мапу Янг-Мбива е помолил президента на клуба Луи Николен да го продаде на Милан. Както е известно, кандидатът за националния отбор на Франция и капитан на „паладините" отдавна се намира в сферата на интересите на „росонерите", които търсят заместник на преминалия в ПСЖ Тиаго Силва.

Милан и Монпелие дори започнаха преговори за Мапу, но проблемът е, че на италианците се виждат прекалено много 18-те милиона евро, които французите искат за своя лидер. Това всъщност доведе до прекратяване на разговорите между двата клуба и отмяната на визитата на Галиани във Франция.

Според не потвърдени източници, вицепрезидентът на италианците дори е отправил ултиматум до шефовете на Монпелие да решат какво смятат да правят със своя играч и дали са съгласни да се разделят с него срещу сумата от шест милиона евро. Срокът на ултиматума изтече снощи, но не е изключено преговорите да бъдат възобновени, след искането на Янг-Мбива да бъде продаден до края на настоящия трансферен прозорец.

 

107