Интер потвърди, че преговаря с Минейро за Форлан


Н. Гавазов

Директорът на Интер Марко Бранка потвърди, че ръководството на клуба е в преговори с Атлетико Минейро относно евентуалната продажба на Диего Форлан. Както FUTBOL TV съобщи преди два дни, уругвайският национал възнамерява да напусне Италия и да продължи кариерата си в Бразилия, където ще има повече шансове за изява, а това от своя страна ще му позволи да вземе участие на Мондиал 2014.

„Истина е, ние получихме предложение от Атлетико Минейро за Форлан. Ние вече сме в преговори, но на този етап не мога да кажа нищо. Процесът е дълъг и сложен", заяви директорът на Интер Марко Бранка пред репортери на Uol Esporte.

„Диего никога не игра в Интер на привичната за себе си позиция. Сега той е разстроен, защото не може да действа там, където се представяше най-добре в Атлетико Мадрид и Виляреал. Това наистина го разочарова и всичко говори, че съществува вероятност за преминаването му в Бразилия, тъй като моят син иска да попадне в националния отбор на Уругвай и да участва в Купата на Конфедерациите и Мондиал 2014. Той може да играе още три години. Сега се опитваме да постигнем договореност с Атлетико Минейро за трансфера му", заяви Пабло Форлан за O Globo.

 

99