Юве се издъни, Милан се доближи до Старата госпожа (видео)


В. Мухарски

Ювентус допусна неочаквана домакинска издънка срещу скромния тим на Лече в среща от 26-ия кръг на Серия "А". Двата тима завършиха наравно 1:1 на стадиона на "Старата госпожа". По този начин "черно-белите" позволиха на Милан да се доближи само на точка от върха, след като в същото време "росонерите" се наложиха с 2:0 над Аталанта.

За италианския шампион Милан, първото попадение в срещата бе дело на Съли Мунтари в 9-ата минута, а Робиньо оформи крайния резултат в 90-ата минута. Благодарение на успеха Милан запазва шансовете си за титлата. Разликата между "Росонерите" и Юве бе намалена, като торинци имат 78 точки, а Милан - 77 т.

"Бианконерите" могат да съжаляват, че изпуснаха успеха, тъй като играха повече от половин час с човек повече, след като Хуан Куадрадо беше изгонен в 54-тата минута за втори жълт картон.

Торинският отбор водеше почти през целия мач с 1:0. Клаудио Маркизио се разписа още в 8-мата минута, но в 85-тата влезлият като резерва Андреа Бертолачи се възползва от грешка на Джанлуиджи Буфон и шокира домакините.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



117