Юве измъкна точка от Джузепе Меаца (видео)


В. Мухарски

Милан и Ювентус не успяха да се победят, завършвайки наравно 1:1 в дербито на 25-ия кръг на Серия А. Първото положение на "Джузепе Меаца" бе в 1-ата минута, но Фабио Куалярела не успя да се разпише за "Старата госпожа". В 15-ата минута "росонерите" откриха резултата при първия си точен удар.

Антонио Ночерино получи пас от Робиньо и с много хубав изстрел от около 25 метра не остави шансове на Джанлуиджи Буфон и по този начин откри резултата. В 26-ата минута "росонерите" вкараха втори гол, но той не бе признат, макар топката да премина с целия си обем голлинията преди да бъде извадена от Буфон. Няколко секунди по-късно Тиаго Силва пробва удар, но без резултат.

Последваха положения за Юве, но Пирло, Киелини и Куалярела нямаха късмет при завърващия удар. След почивката "черно-белите" продължиха с натиска си и нови пропуски направиха Видал и Вучинич, а Робиньо пропусна от добра позиция за домакините от Милано.

Така се стигна до 84-ата минута, когато "Старата госпожа" все пак стигна до така желаното изравнително попадение дело на Алесандро Матри. Но с това интересните положения не свършиха. 60 секунди преди края на редовните 90 минути, Ювентус остана с човек по-малко на терена, тъй като Артуро Видал бе изгонен от съдията. До нов гол е се стигна и двата тима си поделиха по една точка.



След ремито Милан остава начело в класирането с 51 точки, докато Ювентус е втори с 50 точки, но и с мач по-малко.




— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



116