Новара хвърли бомбата на кръга, Божинов и Лече с важно равенство (видео)


В. Мухарски

Новара победи Интер насред "Сан Сиро" с минималното 1:0 в среща от 23-ия кръг на Серия А. Единственото попадение в мача бе дело на Андреа Карачоло в 56-тата минута. Той се разписа след добра контраатака на отбора и прецизен изстрел, с който Жулио Сезар не успя да се справи.

Като цяло през цялата среща "нерадзурите" бяха по-активният тим, но така и не успяха да стигнат до попадение. В последните десет минути на срещата Новара играха с човек по-малко заради червения картон на Иван Радованович, но въпреки това момчетата на Емилиано Мондонико извоюваха третата си победа през настоящата кампания и увеличиха шансовете си за спасение.

В друга среща от кръга Лече записа важно равенство като гост на Аталанта, което ще им помогне в борбата за оцеляване. Двубоят завърши при резултат 0:0. Българинът Валери Божинов започна двубоя в стартовия състав на Лече и остана на терена до 59-ата минута, когато бе заменен от Муриел. Благодарение на точката Лече вече има 18 точки, като вече е само на 2 от спасителната зона.

Резултати от Серия А:

Аталанта - Лече 0:0 
Катаня - Дженоа 4:0 
Интер - Новара 0:1 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



105