Раниери: Направихме голяма реклама на футбола


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Интер Клаудио Раниери призна, че отбраната на „нерадзурите" се нуждае от много работа, но в същото време специалистът не пропусна да подчертае, че снощния двубой с Палермо е „голяма реклама на футбола". Както е известно, двата отбора сътвориха истински спектакъл на „Джузепе Меаца" в мач от 21-я междинен кръг на Серия А, отбелязвайки си осем гола и оставяйки без дъх малобройните зрители. Диего Милито се разписа четири пъти, но Фабрицио Миколи отговори с хеттрик за крайното 4:4.

„Това беше много ефектна среща и аз искам да благодаря на всички онези, които със своята работа на терена позволиха да станем свидетели на такава игра. Срамно е, че завършихме с реми, защото това не е правилния резултат, като се има предвид колко много положения създадоха двата отбора. Направихме голяма реклама на футбола. Мисля, че Милито е един от малкото играчи в света, който вкарва четири гола и все още не е успял да спечели мач", заяви Раниери за Sky Sports.

Уесли Снайдер започна мача като титуляр сред нападателите, но след 30 минути игра домакините преминаха към схема на игра 4-4-2, а 15 минути след почивката холандецът бе заменен с Оби. Раниери коментира ситуацията.

„Видях как трима нападатели не успяха да направят нищо срещу Лече. За това сложих Уесли отляво. Той игра добре, но има какво още да подобри. Самуел не е на сто процента готов и се нуждаеше от почивка. Направихме някои грешки в защита, но не трябва да обвинявам никого", добави наставника на Интер.

 

94