Алегри: Милан игра, а Интер се защитаваше


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри остана разочарован от загубата с 0:1 от Интер в срещата между двата отбора, която бе част от 18-я кръг на Серия А и заяви, че неговият тим е играл футбол, докато противникът само се е защитавал. Въпреки, че „росонерите" контролираха 67% от притежанието на топката, в началото на второто полувреме при една контраатака Диего Милито отбеляза единственият гол в мача.

„Аз не мисля, че това променя нещо. Този уикенд, разликата между двата съвместни лидера стана само една точка, така че наистина малка е промяната. Това, което се случи е, че ние загубихме дербито и Интер се завърна в надпреварата за Скудетото. Ако се вгледате в играта, ще видите, че „нерадзурите" се бранеха с десет човека и просто чакаха да ни ударят с контраатака. Не ни беше лесно, защото бяхме изправени пред тухлена стена", заяви Алегри веднага след мача.

„Милито отигра много добре положението, тъй като имаше малък коридор за да получи топката, но той успя да се справи перфектно. Ние можехме да вкараме много пъти, но вместо това бяхме хванати в контраатака. Абате направи същата грешка преди две години срещу Милито и можех да видя по лицето му, че е съкрушен. Интер е физически много силен отбор, който се защитава отлично в тесни пространства. Може би трябваше да пусна Робиньо веднага след почивката, но ние играхме добре с Пато в атака. Имахме своите шансове за изравняване, но не бяхме достатъчно остри, а и техния вратар спаси някои положения. В крайна сметка Милан игра, а Интер се защитаваше", допълни наставника на Милан.

 

114