Пато: Милан е моят дом


Н. Гавазов

Алешандре Пато незабавно опроверга появилите се в ранния следобед съобщения, че Милан и ПСЖ са съгласували трансфера на 22-годишния нападател във френския клуб. Както е известно, в доклад на френската информационна агенция AFP бе съобщено, че Пато се е съгласил да подпише договор за три и половина години и ще получава заплата от 6 милиона евро на сезон.

Само час след като тази информация бе разпространена в медийното пространство, бразилският футболист се принуди да направи официално изявление, което пък излезе на страницата на Милан в Интернет.

Милан е моят дом. Аз не искам да прекъсна кариерата си в „росонерите" след като спечелих първите си два трофея с тази фланелка. Искам да допринеса за дописването на историята на Милан и за бъдещия успех на този клуб, намирам се в перфектна хармония с всичко. Тази радост ми дава нужната енергия, за да посрещна бъдещите мачове с повече ентусиазъм, с желание за победа и да вкарвам голове. Днес е специален ден за мен. Благодаря на премиера Берлускони, клуба и феновете, които винаги са вярвали в мен", се казва в изявлението на Пато, публикувано на официалната страница на Милан.

Само 30 минути след като това изявление се появи на бял свят, последва подобно и от страна на агента на играча.

„Пато остава в Милан, той е играч на Милан и няма никакво намерение да променя това положение", заяви Велос за Sky Italia.

Договорът на Пато с Милан е до юни 2014 година.

80