Раниери: Това е най-добрият Интер, който съм виждал!


Н. Гавазов

Клаудио Раниери призна след снощния мач с Парма, че „това е най-добрия Интер", откакто той е поел отбора. Както е известно, в събота вечер „нерадзурите" прегазиха Парма с 5:0 в двубой от 17-я кръг на Серия А, а успехът на вицешампионите бе пета поредна победа за тима - нещо, което не се бе случвало от времето на Жозе Моуриньо.

„В началото статистиката беше наистина много лоша, но сега сме усмихнати. Можете да видите, че тези момчета не смятат сезона за приключен и искат да се върнат в борбата за титлата. Къде може да завършим годината? Аз не знам, но резултатите на терена могат да кажат това. Мисля, че това е най-добрия Интер, който съм виждал, откакто дойдох тук", призна Раниери за Sky Italia.

„Требълът остана някъде в учебниците по история и вече не разчитаме на него. Всичко, което има значение е какво ща правим оттук нататък", допълва наставникът на „нерадзурите".

След снощната си победа Интер се доближи на пет точки от лидерите - преди да се изиграят останалите срещи от кръга -, но „нерадзурите" могат да се върнат в борбата за титлата, ако следващата седмица успеят да победят Милан, когато двата тима ще се изправят един срещу друг в мач от 18-я кръг на Серия А.

„Ние се намираме в добра форма преди двубоя с Милан, като по време на почивката позволих на играчите си да презаредят своите батерии. Надявам се, че Снайдер и Форлан могат да бъдат готови за мача и да помогнат на отбора си", допълва наставника на Интер.

 

99