Юве стигна до равенство на Олимпико, Тоти пропуска дузпа (видео)


В. Мухарски

Рома и Ювентус не успяха да се победят, завършвайки наравно 1:1 в последен мач от 15-ия кръг в Серия "А". Двубоят на "Олимпико" в италианската столица бе интересен и предложи доста емоции на зрителите. Звездата на "вълците" Франческо Тоти бе титуляр за своя тим, докато 10-ката на Юве Дел Пиеро бе оставен на резервната скамейка и не се появи в игра.



Столичани натиснаха още в първите минути на срещата и бързо стигнаха до попадение. Тоти изпълни ъглов удар, топката стигна до Де Роси, който отправи неособено прецизен изстрел, който обаче се оказа точен - 1:0. Последва натиск на гостите, като близо до гол бяха Симоне Пепе, Естигарибия, Видал и Пирло. За Рома пропуски направиха Тоти и Пянич.



След почивката играчите на "Старата госпожа" успяха да стигнат до изравнително попадение. Това стана в 61-ата минута когато Естигарибия опита удар, но вместо това подаде към Джорджо Киелини, който с глава прехвърли Стекеленбург - 1:1.



Още в следващата атака Видал повали резервата Фабио Симплисио в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Зад топката застана Франческо Тоти, но Джанлуиджи Буфон усети посоката на удара и спаси удара.



Последваха атаки и към двете врати, но нов гол така и не падна, като по този начин двата тима си разделиха по една точка.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



137