Ювентус се класира за четвъртфиналите на Купата на Италия


Н. Гавазов

Ювентус успя да преодолее вдъхновената игра на вратаря на Болоня Федерико Алярди и в крайна сметка отстрани своя противник от 1/8-финалите на турнира за Купата на Италия. След бавен старт на мача и скучно първо полувреме, след почивката действията на 22-та се оживиха, като драмата настъпи в самия край на срещата, когато в 90-тата минута на срещата Емануеле Джакерини откри резултата след светкавичен пробив през отбраната на "рособлу", но в добавеното време бранителят на Болоня Андреа Раджи изравни с глава след центриране от корнер.

Антонио Конте направи девет промени в състава, който започна мача през уикенда с Чезена, като само Бонучи и Барцали бяха останали в сърцето на отбраната. Дел Пиеро започна само дни след като се възстанови от травмата си и бе подкрепен от Куяларела, Красич и Джакерини в атака.

Стефано Поли също експериментира и остави в нападение само един нападател в лицето на Акуафреска, десният бек Раджи игра този път в центъра на отбраната, а левият защитник Креспо игра отдясно.

След равенството 1:1 в редовното време, в продълженията "Старата дама" без съмнение беше по-добрият тим и заслужено стигна до гол в 103-тата минута, когато Клаудио Маркизио отбеляза седмото си попадение през сезона, което се оказа и победно.


По този начин Ювентус се класира за четвъртфиналите на Купата на Италия, където ще срещне победителя от сблъсъка между Рома и Фиорентина.

 

96