Инфарктно фиаско на Интер, ефектен триумф на Наполи (видео)


Н. Гавазов

Наполи на свой терен не изпита никакви проблеми с Лече и в среща от 14-я кръг на Серия А победи своя съперник с 4:2. Атаките на „партенопеите" започнаха от самото начало на мача и още в рамките на първото полувреме бяха снети всякакви въпросително за победите в този мач. Във вратата на злощастния страж на гостите Бенаси се разписаха Лавеци(26'), Кавани(33') и Джемайли(42').

През второто полувреме единственото, което успяха да направят „апулийските вълци" бе голът на Муриел в 54-та минута. Голът на Кавани в края на мача показа нагледно разликата в класите, а попадението на Корвия в 4-та минута на добавеното време направи поражението на гостите не толкова унизително.

С победата си с 4:2 Наполи се изкачи на пето място в класирането с 20 точки в своя актив - седем по-малко от лидера Милан. Лече пък е последен с осем точки в своя актив.

Другият мач от 15-я кръг на Серия А, който се игра тази вечер бе между Интер и Удинезе в Милано, в който гостите победиха с 1:0. Първото полувреме завърши без голове. Фриулци играха много симпатично и разумно, докато домакините често грешаха и то в елементарни ситуации. По-активни бяха домакините, докато „зебрите" разчитаха повече на контраатаки, които бяха много по-опасни, отколкото атаките на отбора на Раниери. На всичкото отгоре, на няколко пъти публиката на „Джузепе Меаца" освиркваше своите, когато топката се намираше във владеене на играчите на Удинезе, което допълнително изнерви „нерадзурите".

Второто полувреме бе копие на първото - Интер атакуваше, Удинезе разчиташе на контраатаки, докато в 73-та минута Флоро Флорес не подаде хубав пас на Исла и Маурисио не пропусна да накаже домакините - 1:0 за фриулци!

Страхотна драма се разигра в самия край на мача, като и двата отбора завършиха с човек по-малко. Първо в 86-ата Хавиер Дзанети направи дузпа и получи втори жълт картон, а Сезар спаси ударът на Антонио ди Натале от бялата точка.

В 89-ата Феронети извърши нарушение в наказателното поле, което позволи на Джампаоло Пацини да изпълни 11-метров наказателен удар и по този начин да спаси отбора си от загуба. Точно обаче преди удара нападателят се подхлъзна..... Минута след това Феронети получи втори жълт картон и се прибра в съблекалнята преждевременно, а удобно положение да отбележи гол имаше и пред Станкович, но сърбинът не бе достатъчно концентриран.

По този начин, Интер претърпя шеста загуба в тазгодишната си кампания си в Серия А и с 14 точки заема 15-то място. Удинезе, преди да се изиграят останалите срещи от кръга дели първото място с Милан, като в своя актив хората на Гуидолин имат вече 27 точки - една повече от третия Ювентус.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



153