Рея: Вече си мислех, че не можем да победим


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Лацио Еди Рея, който за първи път в кариерата си победи Рома и по такъв начин сне проклятието от пет поредни загуби на водения от него отбор в дербито на Вечния град остана изключително доволен от успеха и призна, че не се е надявал това да се случи. Както е известно, след като двата тима си вкараха по един гол, в третата минута на допълнителното време на мача Мирослав Клозе донесе победата за „орлите".

„Ние наистина имаме нужда от това, макар и да си мислех, че не може да се случи! Два пъти ударихме гредите, имахме толкова добри шансове за гол и няколко секунди преди края топката влезе. Невероятно!", заяви щастливият треньор, на чиято сметка има четири загубени дербита.

„Дадохме велик момент на радост на нашите фенове. Сега аз се надявам, че атмосферата може да бъде успокоена и да се помирим с една част от феновете. Нека гледаме позитивно напред, защото сме на точка от лидерите и победихме в дербито", заяви Рея.

Наставникът коментира и червения картон, който получи.

„Признавам, че реферът два пъти ми напомни да не напускам техническата област, но как можех да остана на пейката? Аз бях длъжен да отпразнувам гола с моите играчи", допълва наставника на Лацио.

 

156