Алтобели: Трансферът на Ето'о донесе проблемите за Интер


Н. Гавазов

Според бившият нападател на Интер Алесандро Алтобели, който в края на 70-те и през 80-те години на миналия век защитаваше цветовете на „нерадзурите", една от причините за слабата форма на миланския гранд през настоящия сезон е продажбата на нападателя Самуел Ето'о. Както е известно, през това лято камерунецът премина в руския Анжи Махачкала, където стана най-скъпоплатеният футболист в света с 20,5 милиона евро заплата на сезон. Това обаче лиши Интер от играч, който вкара 53 гола 102 гола за отбора.

„Той не може да бъде заменен. Неговият трансфер е проблем за Интер, защото той правеше разликата с останалите тимове в Италия и прикриваше недостатъците в отбора. Без него трудностите излизат на повърхността. Лично аз не съм съгласен нито с решението на клуба да го пусне, нито с решението на самия играч да отиде в Русия. С преместването си там той вече приключи с футбола на най-високо ниво", заяви Алтобели за Corriere dello Sport.

"Очаквам обаче нещата да се променят, когато бъде преодоляна кризата с контузените. Любопитен съм да видя как ще се представи Интер, когато всички се върнат в тима. С Майкон, Милито, Снайдер и Тиаго Мота Интер може би ще бъде един различен отбор", допълва носителят на Световната купа от 1982 година.

 

166