Морати: Раниери - това е правилният избор


Н. Гавазов

„Правилният избор" - именно с такива думи президентът на Интер Масимо Морати коментира назначението на старши-треньора на „нерадзурите" Клаудио Раниери. Вчера босът покани новия наставник в дома си където двамата разговаряха повече от час, а след това в офиса на Морати се състоя среща между Раниери и вицепрезидента на Интер Риналдо Гелфи. По-късно президентът даде и интервю за медиите, пред които коментира назначаването на 59-годишния специалист за старши-треньор на тима.

„Смятам назначаването на Раниери за най-правилното решение в момента. Той притежава необходимите качества, както на колективно, така и на индивидуално ниво. Съжалявам, че се наложи да се разделим с Гасперини, който винаги имаше нашата подкрепа, независимо, че сега във вестниците пишат, както обикновено срещу нас. С Гасперини ние направихме всичко, каквото зависеше от нас, но за съжаление, начинанията му завършваха с неуспех. В момента съм удовлетворен от нашия избор и мисля, че Раниери ще постигне успехи с отбора", цитира Sky Italia думите на Морати.

„На тима е нужен силен и харизматичен треньор, Освен това и опитен. Това ни е необходимо в момента. Дали началото на шампионата е катастрофа за останалите грандове? Мен ме интересува нашето положение, което възможно най-бързо трябва да бъде поправено", завършва президентът на Интер.

 

142