Официално: Интер и Гасперини се разделиха


Н. Гавазов

Интер официално уволни старши-треньора на отбора Джан Пиеро Гасперини. Както е известно, италианският гранд претърпя четвърто поражение от пет официални мача и специалистът, който замени Леонардо през лятото бе отправен в оставка. Тази новина бе съобщена от официалния сайт на Интер, където се съобщава също така, че днешната тренировка на отбора е била водена от неговите помощници.

Интер обяви, че днешната тренировка на отбора бе извършена от Даниеле Бернадзани и Джузепе Барезе. Клубът иска да благодари на Джан Пиеро Гасперини за усилията, показани по време на неговия мандат и проявява истинско разочарование за прекъсване взаимоотношенията си с треньора", се казва в изявление на клуба.

Както е известно, снощи Интер претърпя пълно фиаско на „Силвио Пиола", където загуби с 1:3 от дебютанта Новара в среща от 4-я кръг на Серия А, което остави „нерадзурите" само с една точка в таблицата за класиране. Веднага след двубоя президентът Морати заяви, че 53-годишният специалист е загубил контрол върху тима и допълни, че днес ще обяви решението си относно бъдещето на Гасперини.

 

187