Матераци: Не ми дадоха възможност да се сбогувам с феновете


Н. Гавазов

Бившият защитник на Интер Марко Матераци, който така и не успя да си намери нов отбор след като разтрогна договора си с „нерадзурите", призна, че изпитва носталгия по атмосферата от мачовете в Серия А. Както е известно, 38-годишният защитник прекара 13 сезона в първенството на Италия и независимо, че контрактът му изтичаше след година, той реши да напусне, след като разбра, че няма да има постоянна игрова практика.

„Липсва ми обстановката, която цари в съблекалнята и тренировъчната база. Можех да остана и през този сезон, но се наложи да променя решението си, след като разбрах, че не съм включен в заявката на отбора за Шампионската лига. Не мога да кажа, че това ме ядоса. Просто бях разстроен от това, че не бях уведомен по-рано. Разбрах за решението едва след финала за Купата на Италия и дори нямах възможност да се сбогувам с феновете", заяви Матераци в интервю за списание GQ.

„Смятам, че е неправилно да тръгвам на война с клуба, който ми даде абсолютно всичко. Именно тогава ние решихме да разтрогнем договора по взаимно съгласие. Впрочем, съвсем скоро аз ще се върна в Интер като помощник на спортния директор Аузилио", допълва Матераци.

 

93