Официално: Ето'о премина в Анжи


Н. Гавазов

Това, от което мнозина се страхуваха вече е факт - руският Анжи привлече нападателят на Интер Самуел Ето'о, съобщава Eurosport Italia. Както е известно, сделката трябваше да бъде факт още миналата седмица, но заради разногласия между страните преговорите бяха отложени няколко пъти. Ябълката на раздора се оказа цената на трансфера - според пресата на Апенините, „нерадзурите" са били непоколебими в позицията си да получат 30 милиона евро за своя нападател, докато руснаците предлагаха 22 милиона евро.

В крайна сметка, през уикенда руския и италианския клуб се разбраха и ето, че днес трансферът е вече факт.

„Днес бе постигната договореност между футболните клубове Анжи и Интер по преминаването на нападателя на миланския клуб в клуба от Махачкала. Сумата по трансфера устройва напълно двете страни. Футболен клуб Анжи благодари на ръководството на Интер за професионализма и конструктивната позиция, която проявиха в процеса на преговорите. Утре играчът ще премине медицински изследвания, след което ще бъде подписан тригодишен договор с футболиста. В четвъртък Самуел ще бъде на разположение на новия си отбор и ще се включи в подготовката на тима за мача с Ростов", се казва в изявление публикувано на страниците на официалния сайт на руския клуб

Според информация на AFP, камерунецът ще получава по 20,5 милиона евро на година, а трансфера на играча е на стойност 29 милиона евро. Допълнително, Ето'о ще получи като бонус 11 милиона евро за това, че се е съгласил да премине в Анжи.

„Разговорите не бяха лесни и трябваше много да обяснявам на Ето'о какво го чака в Русия - какъв е футбола и какъв е живота там. Но Самуел е умно момче и разбра за какво става дума", заяви бившият спортен директор на Реал Мадрид Предраг Миятович, който взе активно участие в преговорите за трансфера на нападателя.

 

97