Варан стана директор


И. Ангелов

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рафаел Варан изненада мнозина с неочакваната промяна в кариерата си след изненадващото му пенсиониране от футбола. 31-годишният французин, който наскоро се сбогува с клуба от Висшата лига, подписа двугодишен договор със Серия А новаците Комо в края на юли.

Въпреки това, бившият играч на Реал Мадрид обяви внезапното си оттегляне от спорта миналия месец поради проблем с коляното. Сега италианският отбор потвърди, че Варан ще стане член на борда, съветвайки в областите на младежкото развитие, образованието и иновациите на продуктите - нещо, което той описа като "ново начало“.

Варан, който записа само един мач за Комо, сподели на уебсайта на клуба: "Да бъдеш елитен спортист идва с радост, жертви и постоянен стремеж към самоусъвършенстване. През цялата си кариера съм бил воден от желанието да се подобрявам и да се стремя към съвършенство. Преходът от терена към бюрото не означава край на моето футболно пътуване; това е ново начало, което очаквам с нетърпение. Присъединяването се към борда на Комо ми позволява да продължа да допринасям за спорта, като същевременно помагам за оформянето на бъдещето му."

Бившият национал на Франция имаше впечатляваща кариера, включително спечелването на Световното първенство с Франция през 2018 г., множество купи на Шампионската лига с Реал Мадрид и различни други отличия. Въпреки че кариерата му приключи преждевременно, сега Варан може да очаква с нетърпение новата глава в живота си. Понякога футболистите изпитват трудности при справянето с пенсионирането, така че намирането на роля толкова скоро след напускането на терена може да се разглежда като голям плюс.

Може би Варан ще присъства на стадион "Джузепе Синигалия" за мача на Комо от Серия А у дома срещу Парма в събота. Водени от бившия играч на Арсенал Сеск Фабрегас, чийто отбор спечели промоция от Серия Б предния сезон, Комо в момента се намират на 14-то място в дивизията с осем точки от седем мача.

101