Юве ще пречупи Дженоа


Н. Гавазов

Дженоа - Ювентус

Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа

Дата: 28.09.2024 г.

Час: 19:00

Съдия: Андреа Коломбо

"Специалистът" по чисти мрежи Ювентус ще се стреми да продължи непобеденото си начало на сезона в събота, като гостува на Дженоа на "Стадио Луиджи Ферарис".

Юве е единственият отбор в Топ 5 на Европа, който все още не е допуснал гол в лигата този сезон, докато техните домакини бяха победени в Серия А миналата седмица, преди да загубят дербито на Купата на Италия.

След напрегнатото равенство 0:0 с отбора на Наполи, трениран от бившия наставник Антонио Конте миналия уикенд, Ювентус завърши наравно в последните си три мача в лигата с един и същ резултат, леко отнемайки блясъка на превъзходния старт на сезона.

След поредните победи с 3-0, които започнаха стилно ерата на Тиаго Мота, Юве оттогава разочарова в Серия А - въпреки че победи първия си опонент в Шампионска лига ПСВ Айндховен с 3:1.

"Бианконерите" вече могат да запазят мрежата си чиста във всичките си първи шест мача от Серия А за първи път до момента, като потенциално завършиха наравно четири поредни нулеви мача за единствен път в дългата си история в елита.

На две точки зад градския си съперник Торино, който изненадващо поведе в Италия след пет кръга, Юве не само ще се стреми да държи задната врата затворена, но и да възстанови формата си за отбелязване на голове - особено борещият се нападател Душан Влахович , който имаше само шест докосвания на топката, преди да бъде заменен миналата седмица.

Ювентус се намира в долната половина на Серия А както за общ брой удари, така и за удари в целта, заемайки едва 17-то място по отношение на тъчове в противниковата зона.

Сега Мота се завръща в стария си клуб - където някога бе играч, а след това треньор - с цел подобрение, след като Дженоа и Юве завършиха наравно и в двете срещи миналия сезон с общо два отбелязани гола.

В последните девет срещи на съперниците в лигата на "Луиджи Ферарис имаше четири победи за всяка страна и едно равенство, докато Дженоа в момента е непобеден в три мача срещу Ювентус, след предишна серия от пет поредни поражения.

Въпреки това отборът на Алберто Джилардино ще посрещне "бианконерите" в Лигурия след последователни неуспехи, които със сигурност ще накърнят доверието в клуба.

Миналата събота поражението с 2-0 от новака Венеция ги остави 17-и в класирането на Серия А , с пет точки от толкова мачове досега, преди да отпаднат от Купата след загуба от градските  си съперници в средата на седмицата.

Въпреки че поведе в началото чрез Андреа Пинамонти , Дженоа претърпя болезнена загуба за Купата на Италия от Сампдория в сряда вечерта, след като допусна късен изравнителен гол и след това напусна Купата след дузпи.

След като бе победен от Самп в единственото Дерби дела Лантерна за този сезон, "грифоните" ще се опитат да избегнат повече неприятности, когато Юве пристигне в Мараси този уикенд.

Ювентус ще върне Федерико Гати в пълна форма тази седмица, така че Пиер Калулу или Николо Савона може да отпаднат от отбора в събота вечерта.

Друг ключов компонент в дефанзивната зона на Юве, Бремер ще води отбраната на "бианконерите", след като отбеляза два пъти преди срещу Дженоа - включително първия си гол в Серия А през ноември 2019 г. През последните шест сезона нито един защитник не е записвал повече голове с глава (13) през целия период в петте топ лиги на Европа.

Въпреки че е голмайстор на клуба за 2024 г., Душан Влахович успя да вкара гол само в един от последните си 10 мача в лигата: двубой срещу Хелас Верона миналия месец.

Сръбският нападател обаче ще започне, тъй като Аркадиуш Милик все още е извън терените поради контузия. Португалското крило Франсиско Консейсао се завърна към тренировките на отбора и може да се върне на пейката.

Междувременно Дженоа не разчита на нито един голмайстор, тъй като всеки от последните им 12 гола в Серия А е постигнат  от дузина различни играчи - последният бивш защитник на Юве Кони Де Винтер при равенството 1-1 с Рома.

Полузащитникът на Ювентус Фабио Мирети наскоро се завърна във форма и може да се появи през уикенда, но Жуниор Месиас и Руслан Малиновски - последният от които получи контузия, която приключи сезона миналата седмица - и двамата са изпратени в лазарета.

Тъй като Калеб Екубан се бори с мускулен проблем, Витиня и Андреа Пинамонти трябва да бъдат двойки в атаката на домакините.

Нито един от отборите не е плодотворен, така че очакваме ниска резултатност. А за победителя, това най-вероятно ще е по-класният отбор.

Прогноза: Дженоа – Ювентус 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
25