Лусио и Интер се разбраха


Н. Гавазов

Защитникът на Интер Лусио подписа двегодишен договор с клуба и остава в миланския гранд до лятото на 2014 година, съобщи новината официалният сайт на „нерадзурите". По този начин бе сложен край на спекулациите в пресата, че бразилецът може да напусне световния клубен първенец, след като преди това шефовете на Интер настояваха за договор, чиято продължителност да бъде само една година.

Лусио се присъедини към отбора през лятото на 2009 година от германския Байерн Мюнхен, като действащия контракт на бразилеца го задържаше на стадион "Джузепе Меаца" до лятото на 2012 година и през януари той щеше да има право да преговаря с друг клуб, тъй като половин година по-късно защитникът ставаше свободен агент. 

От ръководството на Интер изказаха своето задоволство от преподписването. Лусио изигра 95 мача за „нерадзурите", в които отбеляза 3 гола. Той спечели също така шест трофея с миланци, единият от които е Шампионската лига през 2010 година, когато на финала игра срещу бившия си клуб Байерн Мюнхен.

 

110