Лацио – Милан: Без победител


Н. Гавазов

Лацио - Милан

Стадион: "Олимпико", Рим

Дата: 31.08.2024 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Давиде Маса

Лацио и Милан, две жертви на шокиращо поражение миналата седмица, ще се стремят да се върнат на пистата в събота вечер, когато се изправят един срещу друг на Стадио Олимпико.

След като получи сравнително мек старт на управлението си в Рим, новият наставник на Лацио Марко Барони се надяваше да последва победата в първия ден над новака Венеция с нов успех като гост на Удинезе миналия уикенд.

"Бианкочелести" обаче получиха един гол в рамките на пет минути след първия съдийски сигнал и допуснаха отново скоро след почивката.

Дори след като техните домакини останаха с 10 човека в средата на второто полувреме, отборът на Барони успя да направи само късен утешителен гол от Густав Исаксен по време на добавеното време, така че "орлите" се върнаха в столицата с празни ръце.

Този неочакван провал спря серия от осем мача без загуба от миналия сезон, която завърши с отпадането на бившия треньор Игор Тудор след предшественика му Маурицио Сари от Олимпико.

Сега нов човек ще се опита да сложи край на серията от три поредни поражения на Лацио в Серия А от Милан, без да вкара нито един гол, включително загубата с 1-0 от "росонерите", когато клубовете се срещнаха в Рим преди шест месеца.

Въпреки че Милан спечели не по-малко от пет от последните си шест шампионатни мача срещу Лацио, те не са записали последователни победи като гост срещу "бианкочелести" от 2009 г.

Старши- треньорът Пауло Фонсека ще има желание да го направи в събота вечерта, след като започна неубедително времето си на горещия пост на "Сан Сиро".

След равенство 2:2 с Торино в първия мач от Серия А - след изоставане с два гола до 89-ата минута - Милан претърпя тежка загуба на "Стадио Тардини" последния път.

След допуснат ранен гол, изравняващ гол през второто полувреме на Кристиан Пулишич върна росонерите в играта срещу новака Парма, но Матео Канчелиери наказа друга грешка в защитата на миланци.

За първи път от 2011 г. Милан не спечели нито един от първите си два мача в лигата и въпреки че направи най-много удари (43), имаше най-много тъчове в противниковата зона (82) и направи най-директните атаки (10) в Серията, засега остават опасенията относно крехката им задна четворка.

Отборът на Фонсека в Рома беше известен с мек център, преди португалският треньор да продължи да впечатлява с Лил миналия сезон и ако новият му отбор загуби отново този уикенд, Милан ще направи най-лошия си старт на сезон през този век.

Опциите в защита на Марко Барони ще бъдат ограничени от отсъствия, тъй като Марио Гила все още е извън състава поради проблем с бедрото, а Николо Казале - силно свързан с преминаване в Болоня - също може да не е на разположение. Левият защитник Лоренцо Пелегрини беше замесен в автомобилна катастрофа миналата седмица, но може да попадне в състава.

За разлика от това, старши треньорът на Лацио няма такива притеснения в средата на терена, където Николо Ровела , Матиас Весино и Данило Каталди отново ще се борят за място в опорната зона.

Междувременно, подкрепяйки Тати Кастеланос в предни позиции, капитанът Матиа Закани ще се стреми да продължи добрия си неотдавнашен рекорд на Стадио Олимпико - италианското крило участва пряко в четири от последните шест гола на Лацио като домакин.

Еквивалентът на Дзакани отляво в атаката на Милан е Рафаел Леао , който все още не е отбелязал гол този сезон, но е създал най-много положения, пуснал е най-много топки в противниковото поле и е направил най-много съвместни удари (11 с Кастеланос) в Серията А досега.

Тъй като основното лятно попълнение на гостите Алваро Мората все още е извън терена поради контузия на бедрото, Лука Йович или Ноа Окафор ще се свържат с Леао и Кристиан Пулишич в последната третина.

След като и двамата направиха дебюта си в Серия А като резерва срещу Парма, наскоро пристигналите Емерсън Роял и Юсуф Фофана може да бъдат включени отново, може би дори да започнат, ако Пауло Фонсека реши да се занимава с неуспешна формула.

Труден за прогнозиране мач. Можем да видим всякакъв резултат, като единственият мотив да препоръчаме Х е това, че съперниците не са завършвали наравно от 2018 г.

Прогноза: ЛациоМилан 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Милан (Пауло Фонсека)
 
Менян
   
Калабрия
Томори
Павлович
Ернандес
Фофана
Рейндерс
Пулишич
Лофтъс - Чийк
Леао
Окафор
Закани
Кастеланос
Нослин
Гендузи
Ровела
Деле-Баширу
Марушич
Романоли
Патрик
Лазари
   
Проведен
 
Лацио (Марко Барони)

Прогноза: Лацио - Милан 1:1

37