Себастиан Фрей напусна Фиорентина


Н. Гавазов

Дженоа и Фиорентина се разбраха за трансфера на френския вратар Себастиен Фрей, който ще подпише петгодишен договор с новия си клуб и ще мполучава по 1,8 милиона евро на година. Сумата по сделката не се съобщава. Както е известно, „грифоните" хвърлиха доста усилия на трансферния пазар в търсене на вратар, след като Едуардо напусна и пое към Бенфика.

Клубът от „Мараси" първоначално насочи своето внимание към Емилиано Вивиано от Интер, който обаче претърпя тежка контузия на коляното и отпадна от сметките. След като обаче, по-рано този месец, наставникът на Фиорентина Саниша Михайлович съобщи, че Фрей вече не е първи избор, Дженоа веднага започна преговори с французина и ето, че сделката вече е факт.

Опитният страж започва професионалната си кариера в Кан, а по-късно носеше фланелката на Интер, Верона и Парма, преди да се присъедини към Фиорентина през 2005 година. Той изигра над 200 официални мача за „виолетовите", но поради контузии и по-добра форма на конкурентите си, постепенно загуби титулярното си място.

 

122