Шефове на Юнайтед пристигнаха в Милано за Снайдер


Н. Гавазов

Делегация водена главния изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил е пътувала до Милано, за да финализира сделката за Уесли Снайдер, съобщи преди малко горещата новина авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Според информацията, представителите на 19-кратни шампиони на Англия са пристигнали в Италия във вторник вечер, за първата среща с директорите на Интер и са останали в Милано и днес, за да продължат преговорите за 27-годишния плеймейкър.

Както е известно, вчера техническия директор на „нерадзурите" Марко Бранка настоя категорично, че холандеца не се продава, но според изданието, това е част от стратегията на клуба, за да се гарантира, че играчът ще бъде продаден на максимална цена и ако в крайна сметка Юнайтед се съгласи да заплати на италианския клуб 40 милиона евро, то тогава Снайдер ще получи разрешение да договори личните си условия с шампиона на Англия.

Източници, близко до преговорите твърдят, че промяна в позицията е настъпила веднага след като новият мениджър Джан Пиеро Гасперини заяви, че не смята холандската звезда за незаменима.

„Делегация на директорите на Юнайтед са пристигнали в МИлано и вече са срещнали с представители на Интер. Юнайтед, изглежда има сериозни намерения към Снайдер и ако те отговарят на исканата за холандеца сума, тогава ще има сделка. Този трансфер е предопределен да бъде решен, но всичко е въпрос на време. Не мисля обаче, че преговорите ще се проточат с месеци, защото и двете страни имат желанието да го приключат възможно най-скоро", заяви за Goal.com. източник, който се намира близо до преговарящите страни.

„На практика, няма място за Снайдер в схемата 3-4-3 на Гасперини. От техническа гледна точка, те ще се справят и без него. А това, което каза Бранка вчера е обикновен маркетингов трик. Снайдер е топ играч и по този начин Интер всячески се опитва да го продаде скъпо, а не да го подарява", допълва източникът.

 

89