Интер търси заместник на Снайдер


Н. Гавазов

Според информация на La Gazzetta dello Sport, Интер се присъедини към Ювентус и Байерн Мюнхен в надпреварата за подписа на Артуро Видал от Байер Леверкузен. Според изданието, старши треньорът на световния клубен шампион Гасперини, който вчера приветства пристигането на Рики Алварес от Велес Сарсфийлд се подготвя за евентуалното заминаване на Уесли Снайдер, който е в сферата на интересите на 19-кратния шампион на Англия Манчестър Юнайтед.

24-годишният Видал, чиито договор с Байер изтича през следващото лято, желае да подпише нов контракт с настоящия си клуб и това може автоматично да повиши цената му, особено след интереса към него от страна на големите европейски клубове.

Леверкузен вече отхвърли офертата на Милан от 10 милиона евро за чилийския национал и също така информира ръководството на Байерн Мюнхен, че играчът няма да бъде продаван на клуб от Бундеслигата.

Според специалистите, в много добра позиция за подписа на Видал се намира и Ювентус, който е готов да извади 21 милиона евро за полузащитника, но по всичко изглежда, че Интер няма намерение да се откаже от сделка с играча, който в момента се състезава с националния отбор на Чили в турнира Копа Америка.

 

87