Ювентус: Основната ни трансферна цел е Агуеро


Н. Гавазов

Генералният директор на Ювентус Джузепе Марота заяви, че отбора от Торино няма да се поколебае да похарчи голяма част от трансферния си бюджет само за един играч, ако това е необходимо и потвърди също така, че нападателя на Атлетико Мадрид Серхио Агуеро е и основната трансферна цел за „Старата госпожа" през това лято.

Въпреки това, Марота призна, че „бианконерите" няма да се хвърлят в неразумна надпревара за подписа на 23-годишния футболист, който може да предпочете да отиде в друг клуб извън Серия А, възползвайки се от по-изгодната данъчна политика в Испания в сравнение с Италия.

"Ние сме готови да похарчим голяма част от нашия бюджет за трансфери само за един играч, дори и ако трябва да бъдат взети под внимание и други фактори, като заплати например", каза Марота пред Tuttosport.

„Агуеро, например, се възползва добре от данъчните облекчения в Испания с Атлетико Мадрид, така че той няма да получава същото възнаграждение в Италия. Ако той предпочете друг клуб пред нашия, това ще бъде заради икономическата оферта, която му е отправена и тогава ние не можем да направим нищо", допълва футболният бос.

Както е известно, представителят на Агуеро Бруно Сатин наскоро заяви, че аржентинският национал е отворен за премиване в Ювентус, но Марота отбеляза, че има и други нападатели, които се следят от торинския гранд.

„Алексис Санчес например ще си пасне добре с футбола на Антонио Конте. Вучинич също ни харесва и евентуалното му привличане в никакъв случай няма да блокира трансфера на някой топ играч. Въпреки това, ние трябва да разговаряме и с Рома", каза още Марота.

Малко вероятен обаче изглежда варианта със Санчес, след като чилийския национал е много близо до преминаване в Барселона. Бившият директор на Сампдория след това продължи да обсъжда евентуални подкрепления за халфовата линия и стана ясно, че Ювентус следи отблизо положението на Артуро Видал в Байер Леверкузен.

"Двамата - Ласана Диара и Артуро Видал са еднакво близо до това, да се присъединят към Ювентус. Но за нас по- важна цел е Видал, защото той е повече гладен за успехи, отколкото Диара", завършва генералният директор на Ювентус.

 

99