Станкович отново нападна Бенитес


Н. Гавазов

Деян Станкович обвини за пореден път Рафа Бенитес и неговите методи на обучение за лошата кампания на Интер и изказа съжаление, че идването на Леонардо е дошло много късно, за да бъдат поправени нещата в отбора. Както е известно, бившият наставник на Ливърпул смени Жозе Моуриньо миналото лято на поста старши-треньор на „нерадзурите", но през декември бе уволнен след слабите резултати на отбора

"Смяната на треньора доведе до драстични промени в системата на работа и обучение. След две години, ние вече бяхме свикнали с методите на Моуриньо. След това Бенитес дойде и ние се опитахме да му обясним, че тези драстични силови упражнения, които той ни наложи няма да доведат до нищо добро - той не ни чу. Бенитес си държеше на своето и настояваше да изпълняваме програмата му, в която имаше маратони и обучение с тежести. Накрая ние се сринахме, а той продължаваше да се инати", цитира Tuttosport думите на Станкович.

"В резултат на това, имахме повече от 30 наранявания през октомври - повече от всеки друг отбор в Серия А и всичко това, защото мускулите ни бяха на път да експлодират. Всеки от нас претърпя най-малко по две контузии докато Рафа беше тук. Срамно беше, че така започнахме сезона, но ние знаехме какво ще се случи още от самото начало. За съжаление, Леонардо пристигна чак през декември, когато бяхме вече далеч зад лидерите в Серия А", завършва полузащитника на Интер.

 

104