Удинезе: Далече сме от продажба на Санчес


Н. Гавазов

Удинезе отхвърли спекулациите, че се е съгласил да продаде Алексис Санчес в Барселона. Както е известно, слуховете през последните 48 часа твърдят, че Санчес едва ли не вече е играч на еропейският клубен първенец, в сделка, която според едни издания е около 40 милиона евро, а други дори цитират по-голяма цифра от 54 милиона долара.

В специално изявление пред Sky Sport 24 направено в понеделник на обяд, собственикът на Удинезе Джампаоло Поцо заяви, че той не е получавал никакви адекватни оферти за 22-годишната си звезда.

"Тази сапунена опера е разочароваща - Санчес все още е играч на Удинезе. Аз съм любопитен да видя какво ще прави заедно с Лионел Меси в Барселона. До този момент, никаква финансова оферта не е пристигнала, дори и от Барселона, така че ние сме доста далеч от някава продажба", заяви Поцо.

"Ако Санчес беше играл за голям клуб, цената му вече щеше наистина да бъде 50 милиона евро. Но ние не сме толкова голям клуб. Всичките тези големи суми, които се пишат по вестниците са пълна измислица. Наистина искаме да го задържим още една година, за да ни помогне за Шампионската лига, но ние не сме Барселона, Манчестър или Интер. Когато големите клубове хвърлят око на някой играч, тогава не можеш да направиш нищо, освен да се надяваш те да платят правилната цена. Но нашите финанси са добре и ние не сме длъжни да го продаваме на всяка цена. Нямам никакво намерение да го изкарвам на пазара. Ако няма предложение, Санчес остава в Удинезе - това е най-доброто за него", допълва босът.

 

83