Рома - Милан: Финал за място в топ 4


Н. Гавазов

Рома - Милан

Стадион: "Олимпико", Рим

Дата: 29.04.2023 г.

Час: 19:00 ч.

Съдия: Даниеле Орсато

С идентични точки и голова разлика в класирането на Серия А, Рома и Милан се срещат в събота вечер на "Стадио Олимпико" в мач от 32-я кръг на Серия А.

След като се подхлъзнаха срещу Аталанта миналата седмица, "джалоросите" позволиха на "росонерите" да ги изравнят в таблицата за класиране, така че победителят в тази среща ще изпревари конкурента си с три точки.  Но ще има ли победител? Това ще разберем в ранните часове на съботната вечер.

Три поредни победи задържаха Рома пред останалите в надпреварата за топ 4 в Серия А, но в понеделник столичани претърпяха поражение с 3:1 на гости на Аталанта. Изоставайки с два гола преди края на двубоя в Бергамо, хората на Жозе Моуриньо намериха спасителен пояс, когато капитанът Лоренцо Пелегрини отбеляза за трети пореден мач, но грешката на Руи Патрисио само миг по-късно реши изхода на срещата. В резултат Рома е на пето място в класирането седем кръга преди края, но съдбата им остава в собствените им ръце, тъй като победа над Милан тази седмица би ги пратила пред техните съперници в лицето на "росонерите". След като стигнаха до полуфиналите на Лига Европа няколко дни по-рано, като компенсираха изоставането в първия мач срещу Фейенорд и резервираха дата с Байер Леверкузен следващия месец, римляните имат много да играят през следващите седмици, а тяхната домашната форма може да се окаже решаваща. През 2023 г. Рома запази седем сухи мрежи в осем мача от първенството като домакин – най-добрият подобен рекорд в петте най-добри лиги в Европа – и те победиха Сампдория и Удинезе с 3:0 в последните си два мача от Серия А на "Стадио Олимпико".

Милан имаше лош период през март, оставяйки без победа, но април се оказа  успешен. Месецът започна със сензационна победа на гости на Наполи, последваха равенства срещу Емполи и Болоня, а през миналия уикенд "росонерите" отбелязаха победа над Лече. Трябва да кажем, че препъванията срещу тосканци и "рособлу" дойдоха преди двубоите с Наполи в Шампионска лига, където Милан се справи с "партенопеите" и се класира за полуфиналите в главния европейски клубен турнир. Въпреки това, тяхната ахилесова пета – което до голяма степен обяснява защо са на 22 точки зад първото място в защитата на титлата си – е доста лоша форма като гост: Милан претърпя четири загуби от последните си седем мача като гост в Серия А. Това е толкова както в предишните им 54.

Вайналдум, Кардорп и Йоренте са аут за домакините. Междувременно единственият отсъстващ играч на Милан трябва да бъде Златан Ибрахимович , тъй като Стефано Пиоли връща няколко играчи, почивали срещу Лече: капитанът Давиде Калабрия се завръща след наказание, Симон Кяер може да започне като централен защитник, а Исмаел Бенасер възобновява ролята си в халфовата линия. Отпред Оливие Жиру ще замени Анте Ребич , подкрепян от левия фланг от Рафаел Леао. Португалското крило вече участгва в 18 гола в Серия А през настоящата кампания - само с един по-малко, отколкото през целия минал сезон.

Очертава се интересен мач, финал за място в зоната на Шампионска лига. Статистиката на столичани срещу гостите не вещае особено добро, тъй като те загубиха четири от последните си шест срещи в лигата с Милан и нямат нито една победа. В същото време помним каква битка даде Рома на "росонерите" на "Сан Сиро" през есента и е много вероятно да видим идентичен мач - с леко преимущество на  миланци, но по практични действия на "вълците". Предложението ни е за равенство, точен резултат 1:1, а един от голмайсторите да е Лоренцо Пелегрини.

Прогноза: Рома - Милан 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Майнян
   
Калабриа
Калулу
Томори
Хернандес
Крунич
Тонали
Диас
Бенасер
Леао
Жиру
Ейбрахам
Солбакен
Пелегрини
Спинацола
Матич
Кристанте
Залевски
Ибанес
Кумбула
Манчини
   
Патрисио
 
Рома (Жозе Моуриньо)

Прогноза: Рома - Милан 1:1

365