Днес Ювентус ще представи новия треньор


Н. Гавазов

Днес, една мечта ще се сбъдне за Антонио Конте, когато той постави подписа си под договора, който ще го превърне в нов старши-треньор на Ювентус, съобщават медиите на Апенините. Както е известно, специалистът, който върна Сиена в Серия А ще замени Луиджи Делнери, на когото му бе показана вратата по-малко от година, след като застана начело на „бианконерите".

41-годишният Конте е бивш полузащитник на „Старата госпожа" и защитаваше цветовете на клуба в продължение на 13 години, след като напусна родния Лече през 1991 година. Той прекрати кариератс и на футболист през 2004 година и след като бе помощник-треньор на Сиена в периода 2005/06, през следващия сезон пое командването на отбора. След това успя да вкара Бари в Серия А, а от миналата година се завърна отново в Тоскана.

Бившият капитан на „бианконерите" вече се намира в Торино, където точно в 16:00 часа местно време ще започне специалната пресконференция, на която ще бъде представен официално като старши-треньор на Ювентус.

Конте обича да използва тактическа постройка 4-4-2, която при атаките на отбора преминава в 4-2-4, а много често залага и на игра с трима нападатели. Привърженик е на открития и атакуващ футбол.

 

88