Лаурентис: Трябват ни опитни играчи


Н. Гавазов

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис, след равенството 1:1 с Интер в среща от 37 кръг на Серия А заяви, че пристъпва към създаването на нов отбор. Босът благодари също така на старши-треньора на тима Валтер Мадзари, както и на футболистите и феновете на тима. Както е известно, спечелената късно снощи точка изпрати Наполи в Шампионската лига догодина, което накара публиката на препълнения „Сан Паоло" да изпадне в екстаз и да запее химна на отбора. Небето бе осветено от празнични фойерверки, а Паоло Канаваро се разплака пред камерите след последния съдийски сигнал.

Лаурентис остана изключително спокоен и не се включи в празнуването на отбора, позволявайки на играчите си да се насладят на момента, а когато взе микрофона, не се здрависа с никой.

„Искам да благодаря на Мадзари и помощниците му за това, което изживяваме сега. Благодаря и на феновете на отбора, които ни подкрепяха постоянно и застанаха зад нас, когато ни беше най-трудно. Благодаря и на футболистите. Но за да сме конкурентни на европейската сцена, трябват ни опитни играчи. Що се отнася до Мадзари, когото го пращат в Рома и Ювентус, аз вярвам в него и разчитам, че ще продължаваме да бъдем заедно. Имаме договор и се надявам, че няма устроим някоя оперетна постановка на журналистите", цитира Reuters думите на Лаурентис.

 

188