Интер готов с оферта за Робен


Н. Гавазов

Очевидно е, че темата с евентуален трансфер на Ариен Робен в Интер вълнува изключително много любителите на футбола на Апенините, след като днес, Corriere dello Sport на първата си страница съобщава, че предполагаемата цена на холандския национал е около 24 милиона евро. Както е известно, в понеделник италианските медиите изнесоха информацията, че ситуацията около звездата на Байерн Мюнхен се следи много внимателно от Интер, откъдето не скриват своя апетит към крилото на баварците.

Според Corriere dello Sport , Робен има намерение да напусне Мюнхен, след като в конфликта си с Лам и Швайнщайгер той не бе подкрепен от клубното ръководство, а изданието съобщава, че Ариен е с влошени взаимоотношения с другата звезда на тима Франк Рибери.

От цялата работа ще се опита да се възползва Интер, който е готов да направи сделката по-атрактивна, предлагайки като част от нея да стане Горан Пандев, който по-рано през сезона отбеляза гол във вратата на Байерн в среща от осминафиналите на Шампионската лига.

27-годишният Робен е продукт на академията на Грьонинген и досега е защитавал цветовете на ПСВ, Челси и Реал Мадрид, преди да се присъедини през 2009 година към Байерн, където се превърна в истинска звезда. В миналото холандецът бе свързван с трансфер в Ювентус и Милан.

 

106