Интер се справи с Емполи, дори и ВАР не убеди съдията да отсъди нарушение


F.

Отборите на Емполи и Интер изиграха мач от 10-ия кръг на Серия "А" на стадион "Карло Кастелани" като гостите от Интер победиха с 0:2.

Домакините започнаха много силно и още във 2-та минута имаха добра възможност да открият резултата, но Кутроне стреля неточно с глава. Следващата ситуация бе за Интер - в 7-та минута Д'Амброзио отправи изстрел с глава, но топката попадна в ръцете на вратаря. В 13-та минута пък Стоянович стреля от дистанция, но Ханданович спаси.

В 32-та минута ВАР се намеси за преразглеждане на нарушение срещу Байрами от защитник на Интер. Ситуацията се разигра в наказателното поле пред Ханданович, но съдията не отсъди дузпа, макар да се видя, че има нарушение. Малко след това в 34-та минута Интер откри резултат след удар с глава на Данило Д'Амброзио за 0:1.

В 52-та минута домакините останаха с един играч по-малко след като Самуеле Ричи извърши грубо нарушение. Малко след това Алексис Санчес вкара гол, който обаче не беше зачетен заради засада. В 66-та минута "нерадзурите" стигнаха и до втори гол в срещата. Димарко даде още аванс на отбора си при 0:2. В 73-та минута Галярдини вкара след центриране от корнер, но се оказа, че голът му е с ръка и той не бе зачетен. Минути преди края на двубоя Димарко можете да вкара още един гол, топката мина ниско покрай гредата. Така резултатът се запази 0:2 за Интер.

277