Делнери: Последователността не е в нашето ДНК


Н. Гавазов

Старши треньорът на Ювентус Джиджи Дел Нери е отчаян след поредния домакински срам и призна, че отборът му не е последователен и ако продължава по този начин разочарованието ще бъде голямо. Както е известно, "Старата госпожа" загуби с 0:2 на собствения си стадион "Олимпико" от Болоня в мач от 27 кръг на Серия А въпреки, че създаде много положения за гол, а гостите организираха само няколко атаки и се бранеха през голямата част от времето.

"Явно последователността не е в нашето ДНК. Всеки път когато трябва да сме концентрирани, ние не го правим. Това ще бъде сезон на разочарование, ако продължаваме по този начин", заяви Делнери за Sky Italia.

Ювентус победи Интер с 1:0 в Дербито на Италия, но след това изуми всички специалисти, след като загуби последователно с 0:2 от борещия се за оцеляването си в елита Лече, а снощи и от Болоня в Торино.

"Не мога да повярвам, че след победата над Интер, само за 15 дни отново се сринахме. Това е срам за феновете. Имаме твърде много проблеми с контузени състезатели, но това не ни оправдава. Ако трябва да опиша положението в момента със само една дума - то тя е трагично. Психически сме сломени, което е най-лошото. Изглеждаше, че си решихме проблемите срещу Интер, но ние все още не сме се възстановили от загубата от Лече", допълва наставника на Ювентус.

 

216