Бенитес обвини ръководството на Интер в отказ от сътрудничество


Н. Гавазов

Бившият треньор на Интер Рафа Бенитес обвини ръководството на клуба, в неизпълнение на предварително поетите ангажименти към него, както и в отказ от сътрудничество, което всъщност е довело до неговото напускане. Испанският специалист заяви, че липсата на подкрепа е подкопало неговото положение като треньор на отбора и в крайна сметка е ерозирало всякакви шансове той да остане за дълго в Интер.

„Искам да кажа някои статистически данни относно травмите на играчите така, че нека бъда разбран правилно. 80 процента от контузените имаха същите проблеми и в предишните две години. Аз и моя екип нямах никаква възможност да оказвам контрол върху работата на клубния лекар и останалия медицински персонал. Ние не можехме да наблюдаваме как се извършваше лечението и възстановяването. И месец след като напуснахме Интер, осем от играчите получиха мускулни травми", цитира Marca Бенитес.

„С Масимо Морати знаехме, че нещата не вървят добре. Някои играчи бяха възстановени, а други не. Аз просто нямах никакви условия, за да продължа. И в крайна сметка стигнахме до раздялата. Започнах добре, но след това всичко се промени. Не зная и защо Интер не участваше на трансферния пазар през лятото и трябваше да чака да дойде зимата. Изненадан съм от това. Когато започнах, те ме помолиха да изготвя проект, с който ще бъде подобрен отбора. Аз го написах, но след това не стана нищо", допълва Рафа.

 

101