Бин Салман окончателно загърби Нюкасъл Юнайтед, решавайки да купи Интер


Н. Гавазов

Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман окончателно се отказа от плановете си да придобие Нюкасъл.

Преди около година Бин Салман договори закупуването на Нюкасъл от Майк Ашли в сделка за £ 340 милиона.

Тогава Висшата лига имаше въпроси към потенциалния собственик на клуба, а също така футболните чиновници започнаха да бавят процедурата  и през юли Саудитският арабски държавен фонд, действащ като купувач, оттегли предложението си.

Ашли се надяваше до последно, че Бин Салман ще се върне. "Свраките" дори заведоха дело във Върховния съд срещу Висшата лига, но Темида не установи нарушение на правилата. Независимо от това, различни източници предполагаха, че престонаследникът не се е отказал от идеята да притежава английски клуб и ще направи втори опит за покупка на клуба от "Сейнт Джеймсис Парк" през тази пролет.

Но  The ​​Sun в свой материал твърди, че Бин Салман напълно е загубил интерес към Нюкасъл и сега ще купи Интер, чиито китайски собственици изпитват сериозни финансови проблеми.

"Саудитците направиха предложение на Интер преди около седмица. Не можете да притежавате два клуба едновременно, така че изглежда, че те вече не се нуждаят от Нюкасъл.

Те имат достатъчно мускули, за да поемат дълговете на Интер. Интер води в Серия А и участва в Шампионска лига, отговаряйки на всички изисквания", цитира вестникът свой източник.

356