Интер с нова важна крачка към титлата (видео)


F.

Интер постигна седма поредна победа в Серия А и направи още една крачка към голямата цел - титлата в Италия и прекъсването на деветгодишната хегемония на Ювентус.

"Нерадзурите" спечелиха регионалното дерби срещу Аталанта с 1:0, като възвърнаха аванса си от шест точки пред градския съперник Милан.

Първото полувреме бе доста оспорвано, като двата тима си размениха по няколко опасни положения, но до гол така и не се стигна.  В началото на второто полувреме домакините избухнаха с попадение. След центриране и кратко разбъркване пред вратата на Спортиело, Милан Щкриниар се оказа най-съобразителен, за да отбележи за 1:0. 

В 62-та минута Робин Госенс беше намерен с остро центриране отдясно, но от малък ъгъл не уцели вратата на Ханданович след удар с глава. 

Малко след това Муриел влезе на мястото на Сапата и се озова на добра позиция за изстрел в 75-та минута, но Ханданович успя да парира с крак. 

В 85-ата минута Марио Пашалич можеше да изравни, той се възползва от много добро центриране, но ударът му от близко разстояние не бе достатъчно точен и мина покрай дясната греда.

Така "нерадзурите" продължиха да имат сериозен аванс на върха на таблицата в Серия А, откъсвайк се отново с 6 точки пред Милан

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



143