Алегри поиска да тренира Балотели


Н. Гавазов

Наставникът на Милан Масимилиано Алегри заяви, че би желал да бъде треньор на нападателя на Манчестър Сити Марио Балотели един ден, съобщава Football Italia. Както е известно, италианският национал вкара хеттрик за „гражданите" в среща от 20 кръг на Висшата лига на Англия, въпреки слуховете по-рано, че страда по своята родина. Самият Балотели никога не е крил, че иска да играе в Милан, като дори стигна дотам, че облече фланелка на "росонерите", докато беше в градския съперник Интер.

"Бих желал да тренирам Балотели, но това ще бъде трудно, като се има предвид, че в нашия отбор има толкова много шампиони", сподели Алегри.

Треньорът на "росонерите" каза и няколко думи за най-новото попълнение в редиците на Милан Антонио Касано, който направи първа тренировка с тима на подготвителния лагер в Дубай.

"Оценявам желанието на Касано да се докаже в Милан. Готовността му за саможертва, която той показва ме изненада повече от таланта му. Ако не изповядваш определени принципи, не можеш да бъдеш играч на Милан", завършва наставника на „росонерите".

 

110