Верона препъна Интер в стремежа им за трето място


F.

Интер се провали в стремежа си да възвърне своето трето място в Серия А. "Нерадзурите" стигнаха само до 2:2 при визитата си на Верона. По този начин селекцията на Антонио Конте остава на точка от третия Аталанта.

През първото полувреме Верона беше пълен господар на терена и още във 2-ата минута Дарко Лазович откри резултата. Той получи дълъг пас на фланга от Федерико Димарко, финтира Милан Шкриняр и с удар от малък ъгъл матира Самир Ханданович за 1:0.

След почивката Интер се втурна в атака и резултатът от тези действия скоро бе факт. В 49-ата минута Ромелу Лукаку бе намерен в наказателното поле. Белгиецът успя да се обърне фронтално срещу вратата и да отправи силен удар. Топката рикошира в левия страничен стълб. Последва обаче добавка на Антонио Кандрева, който реализира и направи резултата 1:1.

Вторият гол за гостите не закъсня и падна в 55-ата минута. След продължително нападение Кандрева центрира остро и топката се отби в крака на бранителя на веронци Федерико Димарко, който имаше нещастието да си отбележи автогол за 1:2. 

В 86-ата минута почти от нищото Верона отново възстанови равенството. Амир Рахмани като на шега премина през ляколко играчи на съперника, след което подаде за непокрития Мигел Велосо, който без много да му мисли вкара във вратата за 2:2.

242