Кулибали получи наказание от два мача


Н. Гавазов

Дисциплинарната комисия на Италианската футболна федерация реши да накаже с два мача защитника на Наполи Калиду Кулибали и нападателя Лоренцо Инсине за червените картони, получени в двубоя от 18-ти кръг на Серия А с Интер.

Преди това дисциплинарната комисия наказа Интер за поведението на феновете в мача с неаполитанците. Миланският клуб ще бъде принуден да проведе следващите два домакински двубоя без зрители. Това решение е взето във връзка с расистките обиди на феновете на Интер по адрес на Кулибали.

Напомняме, че по време на срещата феновете на "неразурите" започнаха да издават животински звуци всеки път, когато Кулибали, който е родом от Сенегал, докосваше топката.

След мача Карло Анчелоти заяви, че представители на клуба на три пъти са поискали от главния съдия да спре играта, и изрази мнение, че поведението на феновете е довело до нарушение на Кулибали в края на срещата и последващото му отстраняване. Специалистът също така каза, че ако тази ситуация се повтори, играчите на Наполи ще напуснат терена.

396