Сересо отрече за интерес на Атлетико към Дибала


Н. Гавазов

Президентът на Атлетико Енрике Сересо коментира появилите се информации, съгласно които испанският клуб е заинтересован от покупката на нападателя на Ювентус Пауло Дибала. По-рано се съобщаваше, че ръководството на Атлетико е започнало преговори с брата и агента на нападателя на Ювентус Пауло Дибала. Според информацията, в Атлетико виждат в Дибала заместник на Антоан Гризман, който много е вероятно да се окаже в Барселона през лятото. Съобщаваше се, че "дюшекчиите" не само са обсъдили с Густаво Дибала детайлите на бъдещата сделка, но са получили и предварително съгласие за преход, ако Гризман премине на "Камп Ноу". Източникът твърдеше, че контрактът на Дибала с Атлетико ще е за пет години, а стойността на сделката - 150 милиона евро.

Оказва се, че тази информация не отговаря на истината, а срещата между футболиста и старши-треньора на "дюшекчиите" е била случайна.

"Дибала е отличен футболист, но не се познавам с него. Само един път съм гледал мач с негово участие. Истина е, че Дибала се е срещнал със Симеоне в един ресторант. Но те са се срещнали само, за да се поздравят един друг. Нищо повече от това", заяви Сересо.

Напомняме, че по-рано Симеоне отрече за среща с Дибала, но след това призна, че е бил с компания, когато е видял сънародника си и е пожелал да го поздрави. Тогава Пауло отказа да коментира случилото се.

Освен това в италианската преса се появи информация, че Ювентус в близко време възнамерява да подпише ново съглашение със своя нападател Пауло Дибала. Според информацията, ако това се случи, то в контракта на 23-годишния аржентински футболист ще се появи опция за откупването му в размер на 230 милиона евро, която трябва да огради нападателя от вниманието на други клубове. Действащият договор между Дибала и Ювентус е до юни 2022 година. Нападателят дойде в Торино от Палермо през 2015 година за сумата от 32 милиона евро.

104