Милан взе дербито с Интер и продължава напред за Купата


В. Мухарски

Милан се наложи над Интер с 1:0 в четвъртфинален сблъсък от Купата на Италия. В редовното време двата тима завършиха наравно - 0:0 и така се стигна до продължения, в които "росонерите" стигнаха до победно попадение и класиране напред в турнира.

Много интересно положение бе в 24-ата минута, когато вратарят на символичните домакини Антонио Донарума си отбеляза автогол, когато опита да изчисти топката с крак след удар на Перишич. Все пак попадението бе отменено с помощта на ВАР, след като Андреа Ранокия е бил в засада при изстрела на хърватина.

След точно половин час игра "нерадзурите" имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Бонучи, но такава не бе отсъдена. Три минути след това удар с глава на Икарди мина на сантиметри от горния десен ъгъл на Донарума.

Веднага след почивката Абате получи контузия и бе заменен принудително, като тепърва ще става ясно какво е неговото състояние. След час игра се стигна до една грешка на Локатели, но Донарума показа страхотен рефлекс и спаси отбора си от гол, след като Жоао Марио стреля от четири метра срещу него.

Пет минути след това Бонавентура бе близо до гола, но ударът му с глава не попадна в целта. В последните минути също бе интересно. Десет минути преди края удар на Сусо рикошира в тялото на Скриняр и попадна в горната греда. До края на редовното време Перишич пропусна няколко добри положения.

Така се стигна до продължения, а Патрик Кутроне се разписа в 104-ата минута, след асистенция на Сусо и по този начин донесе успеха на своя тим.

151