Сасуоло допринесе за проваления сезон на Интер


F.

Интер допусна поражение с 1:2 на своя "Джузепе Меаца" от тима на Сасуоло в среща от кръга на Серия А. "Нерадзурите" могат да съжаляват, тъй като бяха по-добрият отбор, но ужасяващи грешки в защита им костваха трите точки. Два гола за гостите заби Пиетро Йемело.

Той откри резултата в 36-ата минута. Мурийо сбърка при изнасянето, което позволи на гостите да организират атака. Берарди асистира за Йемело, който с безпощаден удар в долния ляв ъгъл направи безпомощен стража Ханданович.

В 51-ата минута Лирола намери Йемело, който няколко метра отбеляза втория си гол. Резервата Едер върна един за "нерадзурите", като при неговия удар топката рикошира в играч на гостите и влезе във вратата. До края на мача Интер така и не успя да стигне поне до изравнително попадение.

Тъжна картинка бе и на трибуните. Феновете на Интер от Curva Nord протестираха и бяха на трибуната едва двайсетина минути. Загубата на практика уби надеждите на Интер за класиране в Европа. Два кръга преди края на първенството "нерадзурите" остават на осмото място - на четири точки от шестия Милан и три от седмия Фиорентина.

234